Fiorano-min sorts hästblogg

Direktlänk till inlägg 24 april 2014

Hoppfullt

Av My Jeppsson - 24 april 2014 12:40

Igår var det träning med Barbie. Planen inför tävlingarna nästa helg är förstås att den förvända galoppen såklart ska fungera. Så nu är allt fokus på denna galopp som är så svår så svår. Övningen vi red var egentligen lika enkel som nyttig. Red fyrkantspåret i förvänd (fattade förvänd för att undvika varvbytet), hade henne ställd i galoppens insida genom hörnen och motställde sen på långsidan där jag kan ta hjälp av staketet. När galoppen kändes igenom och stadig motställd på långsidan red jag även så genom hörnen.


Gick riktigt bra. Fick såklart lite omslag, men de kommer när jag slarvar med att hålla reda på bogar, tempo och lösgjordhet. Det är mycket att tänka på. Det märks också hur otroligt lösgörande och bra den förvända galoppen är när man sen börjar trava. Oj vad mycket rygg och vilken härlig takt hon får! Jag älskar känslan man har i kroppen efter en bra träning, det är ett riktigt endorfinrus som man kan leva länge på!


Hinner med två träningar till nästa vecka innan vi åker till Ånge för tävling hela helgen. Hade först anmält till MsvC-klasserna men eftersom det inte funkade så bra ens i L:A på Kungsnäs så ändrade jag till L:A3 och L:A4 istället. Det känns helt enkelt bättre i magen. Förhoppningsvis funkar det så pass bra att MsvC känns okej helgen efter.


 


Hade en intressant körning när jag jobbade igår. En paranoid schizofren man som skulle åka till psykakuten. Hade hade den inte så goda smaken att ha en kniv med sig. Som tur var (för mig) tyckte han att jag verkade snäll så han skulle inte göra nåt dumt. Oh very well. Har kört taxi nu i mer än tolv år och detta var första gången jag har en kund som visar medhavd kniv för mig. Och detta en vanlig onsdageftermiddag. Helgkvällar är inte så tokiga ändå.

 
 
lina

lina

24 april 2014 13:01

Men fy vad läskigt med kniven! Tur att du fick skjutsa han till rätt ställe ;)

http://skrotpiloten.blogg.se

My Jeppsson

25 april 2014 16:59

Haha, ja han hade ganska god självinsikt mitt i all galenskap. Han fattade att han behövde till psyk och berättade även en hel del om sin sjukdom. Märklig man och otäck sjukdom. Är glad att han hade ganska bra självkontroll trots allt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 20:28

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 9173697722"

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 19:14

Solsken och värme ute, känns nästan som vår i luften. Bara det kan göra en på riktigt bra humör! Har tränat för Ina idag och jag hade en önskan om att fortsätta med bytesträningen som vi inte gjort sen i somras. Att sätta byten är egentligen inte all...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:57

Vecka 5:Båda vilade fram till söndagen då Juno longerades (oren) och Barbie gick 25 minuter i ridhuset.   Vecka 6   Måndag Barbie: Red ut 45 minuter i alla gångarter, pigg som tusan! Juno: Samma med Ellinor. Såg okej ut.   Tisdag Ba...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:14


Jag älskar söndagar! Det är den dagen på veckan som jag alltid försöker vara ledig. En helig kväll att spendera i soffan med datorn i knät och veckans tv-repriser på tv. Det krävs inte mycket för att jag ska vara nöjd (ibland)!   Barbie har fått ...

Av My Jeppsson - 7 februari 2015 15:30


Tog ner Juno i ridhuset idag för att kolla honom på linan. Även om han varit fin i skogen och okej på banan igår så känns det som om något är fel. Kollade igenom här på bloggen hur han har gått de senaste veckorna och för tre veckor sen började han g...

Presentation

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards